Bouwtechnisch rapport bij aan- en verkoop

Een goed bouwtechnisch rapport bevat niet alleen complete maar ook begrijpelijke informatie.

Kopers en verkopers van huizen hebben baat bij een onafhankelijk bouwtechnisch rapport waarin de bouwkundige staat van de woning duidelijk is vastgelegd. Als koper van een huis heeft u een onderzoeksplicht. Als u deze plicht niet goed nakomt vervalt uw recht om later terug te komen op (verborgen) gebreken.

Als u een huis verkoopt heeft u juist de wettelijke plicht bouwkundige gebreken te melden aan de koper. Het is daarom verstandig om vooraf een onafhankelijk bouwkundig rapport op te laten stellen. Een goed rapport bespoedigt de verkoop omdat er geen onzekerheden over de bouwkundige staat van uw huis zijn.

Doreco legt de bouwkundige staat van de woning vast in heldere taal en kan indien gewenst de gebreken vergezellen van detailfoto's.Meeloopkeuring

Bij aankoop van huizen verzorgt DORECO meeloopkeuringen. Samen met de bouwkundige keurder bekijkt u de woning die u op het oog hebt.
Wat is de kwaliteit van de gebruikte bouwtechniek. Is er sprake van achterstallig onderhoud. Zijn er gebreken.
Elk bouwjaar en type woning heeft zijn kenmerkende bouwkundige gebreken.
DORECO heeft ervaring met verschillende bouwstijlen. Als u een woning aankoopt is het altijd verstandig een bouwkundige in de arm te nemen. Met het onafhankelijke advies van DORECO brengt u met een gerust hart een gefundeerd bod uit.

 

Infrarood Camera.

Thermografie

Thermografie (infrarood) wordt gebruikt om temperatuurverschillen in de oppervlakte van een gebouw of gebouwonderdeel zichtbaar te maken. Zo kunnen isolatie c.q. warmte lekken eenvoudig worden aangetoond worden zonder kostbaar hak- en breekwerk. Met thermografie kunt u de meest diverse problemen in gebouwen onmiddellijk opsporen. In bestaande woningen kan deze inspectiemethode worden toegepast voor het lokaliseren van onder andere beschadigde of ontbrekende Isolatie, vochtproblemen, koudebruggen, warmtelekken, lekkages etc.

Ook in de elektrotechniek kan thermografie van pas komen om stroombronnen, weerstandpunten en eventuele warmtehaarden te identificeren. Thermografie wordt eveneens toegepast in de beveiliging, geneeskunde, brandpreventie etc.

Koudebruggen

Koudebruggen in gebouwen zijn constructiefouten waar veel warmte verloren gaat. Bij nieuwbouw is het belangrijk grote aandacht te besteden aan koudebruggen. Achteraf koudebruggen oplossen is niet eenvoudig. Gelukkig kunnen koudebruggen door middel van thermografie snel en efficiënt opgespoord worden.

Controle van isolatie

In theorie zou de isolatie de hele woning als een schil moeten omhullen. Dit betekent dat alle isolatie op elkaar moet aansluiten. De vloerisolatie moet aansluiten aan de muurisolatie en de muurisolatie moet aansluiten aan de dakisolatie en het timmerwerk. Deze eventuele gebreken kunnen opgespoord worden middels thermografie.
Energiebesparing:
Ieder jaar weer betaalt u veel geld voor het verwarmen van uw huis. Uiteindelijk lekt al deze warmte weg. Met een goede isolatie kunt u dit echter sterk verminderen. U wilt echter gericht isoleren daar waar de besparing het grootst is. Via een door ons gemaakte IR-foto kunt u zien waar uw huis warmte verliest.


Belangrijke regels voordat er opnamen plaatsvinden:

  • Alle vertrekken dienen op 20°C te worden verwarmd, minimaal 2 uur voordat de opnamen plaatsvinden.
  • Alle Ramen en deuren dienen gesloten te blijven, minimaal 2 uur voordat de opnamen plaatsvinden.
  • Binnendeuren dienen geopend te zijn, zo ontstaat er een gelijkmatige binnentemperatuur.
  • Vrije toegankelijkheid rondom het gebouw.